Vádemelés Hunvaldék ellen

Vádat emeltek Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester és Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke ellen különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Munkatársainktól
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 121 oldalas vádirat alapján összesen 25 személy ellen indulhat bírósági eljárás, többek között Szabó Zoltán volt MSZP-s képviselővel szemben is. Az ügyészség szerint – egyebek mellett – 17 fővárosi VII. kerületi önkormányzati ingatlan tulajdoncseréje kapcsán történtek visszaélések. Gál hét ingatlan értékesítésekor 603 millió forint kárt okozott, és három másik ingatlan eladásakor 1,7 milliárd forintos károkozást kísérelt meg, míg 2003– 2004-ben 16 ingatlan értékesítése után 366 millió forint kenőpénzt kért és kapott.
Hunvaldhoz hasonlóan előzetesben van Benedek Fülöp, az agrártárca volt államtitkára, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgató-helyettese is. A 63 éves férfi lakásán és munkahelyén tartott házkutatásokkor olyan iratokat foglalhattak le a hatóságok, amelyek a politikai élet több prominens szereplőjének is kellemetlenek lehetnek. A Népszabadság úgy tudja, mindez a postabankos VIP-listához hasonlítható. Benedeknek az állami földügyletekre is befolyása volt, így az sem zárható ki, hogy tudomása lehetett magasabb kormánytisztviselők, esetleg Gyurcsány Ferenc volt kormányfő sukorói telekcsereügyben vállalt szerepéről, és erre vonatkozóan is voltak nála iratok. Gyurcsány tegnap azt közölte, neki tiszta a lelkiismerete Sukoró miatt, ugyanakkor úgy tartja, hogy az ügyészség politikai utasításokat hajt végre, és ha Orbán Viktor kormányfő akarja, felfüggeszthetik a mentelmi jogát.
Bővebben a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.