Váradi futballcentenárium

Munkatársunktól
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz, hogy a magyar labdarúgás első vidéki bajnokát hajdani sikerei helyszínén ünnepelhessük, át kell lépni az országhatárt. A Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) megalakításának százéves évfordulója tiszteletére rendezendő mai „Nagy idők focija” eseményre a budapesti résztvevőket nosztalgiavonat viszi Bihar megye székhelyére; a játékosok és vendégek mazsorettek és rezesbanda kíséretében vonulnak a Bodola Gyula Stadionhoz. Az ünnepi mérkőzés fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök, házigazdája Tőkés László, az Európai Parlament egyik alelnöke lesz. A gálameccs első félidejében az erdélyi és a magyarországi öregfiúk csapata játszik egymás ellen, a második játékrészben pedig a romániai Partium FC és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia válogatottja lép pályára. A mérkőzést követően a NAC történetét bemutató fotókiállítás nyílik. A magyarországi öregfiúk csapatának tiszteletbeli trénere Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje lesz, míg az erdélyi öregfiúk edzője a Nagyváradon élő Jenei Imre, aki a magyar és a román válogatott szövetségi kapitánya is volt. Az erdélyi alakulatban lép pályára a legnagyobb név, a hajdani BEK-győztes Bölöni László, míg a magyarországi öregfiúknál többek között Zámbó Sándorra és Esterházy Mártonra számítanak.
Schmitt Pálon kívül jelen lesz Czene Attila sportért felelős államtitkár, illetve román kollégája, a szintén olimpiai bajnok Doina Melinte is. A belépőjegyekből befolyt összeget a szervezők a magyarországi iszapkatasztrófa károsultjai számára ajánlják fel. A 13 órakor kezdődő gálamérkőzést közvetíti a Duna Televízió, a kommentátorok Szepesi György, Novotny Zoltán és Knézy Jenő lesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.