Zenekarféltő kaposváriak

Újjáéleszteni sem volt könnyű, és most a vészjelzések arra utalnak: életben tartani is nehéz lesz az idén ötéves Kaposvári Szimfonikus Zenekart. Veszélyben van a már hagyományos adventi koncertjük, és – mint írják – a távolabbi jövőjük is, ezért az együttes vezetősége ismét a városi önkormányzathoz fordult.

2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi, a város zenei életét szívünkön viselő polgárok aggódva tapasztaljuk, hogy miként sorvad el kielégítő támogatás hiányában Kaposvár egyik remek zenei kezdeményezése, a rövid időn belül igen magas színvonalat elérő Kaposvári Szimfonikus Zenekar – kezdődik az együttes vezetőinek Szita Károly polgármesterhez küldött levele. Amely egyebek mellett arra emlékeztet, hogy a Kerényi Gábor karnagy keze alatt felnövő és egyesületként működő zenekar időnként már csak a fellépési díja töredékét képes kifizetni a koncertjeire meghívott jeles előadóknak. Korábban megírtuk: az idén ötéves kaposvári zenekar többször is szerepet kapott a bécsi nemzetközi karmesterkurzus záró hangversenyén, idehaza elsősorban filharmóniai szolgálatot teljesít Kaposvár jeles napjain. – Továbbra is élvezik a kaposvári szimfonikusok a város önkormányzatának évenkénti tizenkét és fél millió forintos támogatását, újabb segítségnyújtásként pedig teremhasználati díj nélkül koncertezhetnek a több száz millió forintos beruházást igénylő, nyáron átadott Szivárvány Zeneházban – mondta lapunknak a városi önkormányzat kulturális igazgatója. Stickel Péter ugyanakkor az ezer támogatói aláírással nyomatékosított kéréssel kapcsolatban megjegyezte: azt szeretné, ha a „zenekarpárti kaposváriaknak” legalább a fele ott ülne azokon a hangversenyeken, például a március 15-i koncerteken, amelyeket az együttes városi szolgálatként teljesít. – Fontos volna, hogy a kisegítők számának visszafogásával nagyobb lehetőséget kapjanak az együttesben a tehetséges kaposvári zeneiskolások, illetve a honvéd helyőrségi zenekar tagjai – fűzte hozzá a kulturális igazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.