A Duna TV fizette Cselényiék luxusát

Cselényi László volt Duna TV-elnök és az általa kinevezett gazdasági főigazgató az egyik legexkluzívabb fővárosi magánklinikától rendelt orvosi szolgáltatásokat.

Munkatársunktól
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két vezető nemcsak saját maga osztályon felüli ellátásáról gondoskodott, de a feleségéről sem feledkezett meg. A gond csak az, hogy a magánluxus számláját a közvagyon részét képező Duna TV kasszájából fizették.
A Duna Televízió és a Dr. Rose magánklinika 2009. október 20-án kötötte meg az egyezséget, mégpedig három évre, tavaly november 1-jétől 2012. október 31-ig terjedő időtartamra. A szerződés értelmében a klinika a szerződéskötés napján jogosulttá vált arra, hogy a teljes szolgáltatási díjról egy öszszegben állítsa ki a hároméves ellátás nyolcmillió forint értékű számláját, a tévé pedig vállalta, hogy a kontó kézhezvételétől számított öt munkanapon belül fizet.
A megállapodás második számú melléklete tartalmazza a kedvezményezettek, vagyis a luxusklinika szolgáltatásait igénybe venni jogosultak körét. A lista nem túl hosszú, mindössze négy név szerepel rajta: Cselényi László volt Duna TV-elnöké és az általa kinevezett gazdasági-műszaki főigazgatóé, Szekeres Lászlóé, valamint feleségüké.

*

Mind a négyen a kórház VIP státusú vendégei lehetnek, akiket évente egy alkalommal megillet a „Superior menedzserszűrés” nevű csomag, személyes kapcsolattartó asszisztensük lehet, szükség esetén VIP kórházi szobát kapnak, a klinika minden szolgáltatását igénybe vehetik a nyitvatartási időn túl is, valamint 0-tól 24 óráig tartó otthoni ellátásra is számíthatnak.
A szerződés megkötése során a Duna TV-t éppen a már említett egyik kedvezményezett, Szekeres László képviselte.
A Dr. Rose magánklinika a főváros egyik legdrágább részén, a Roosevelt téri Duna-parton található, a luxusingatlan kétezer négyzetmétert foglal el. A belső terek kialakítása és a berendezés egyaránt egy ötcsillagos hotel színvonalát idézi – ezt a mondatot nem mi találtuk ki, hanem az intézet internetes honlapjáról másoltuk le. A közlendő valóságtartalmáról egyébként meggyőződhet bárki, aki megnézi www.drrose.hu oldalt.
Ókovács Szilveszter, a Duna Tv újdonsült vezérigazgatója nem örül annak, hogy a belső vizsgálat előtt a sajtó tudomást szerzett a megállapodás tartalmáról. A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva azt mondta, hogy az átadás-átvétel során nem találkozott a dokumentummal. Ókovács hozzátette: a procedúra során egyébként Szekeres László – bár erre vonatkozóan külön kérdést is kapott – nem számolt be arról, hogy a Duna Televízió az előző vezetés idején kötött-e bármilyen intézménnyel különleges egészségügyi szerződést.
A Cselényi–Szekeres-féle vezetés egyébként annak ellenére nem verte nagy dobra a megállapodást, hogy a közpénzek felhasználását és a köztulajdon használatának nyilvánosságát szabályozó üvegzsebtörvény szerint az ötmilliónál nagyobb értékű szerződéseket nyilvánossá kell tenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.