A kisebbségekért.

MTI
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországnak kötelessége odafigyelni a kisebbségekre, hiszen a magyarok sorsa összefonódott a térség más nemzetiségeivel. Egy ország erejét az adja, hogy a benne élő kisebb közösségek mennyire tartanak össze, tisztában vannak-e értékeikkel, segítik-e egymást. Ezt Schmitt Pál köztársasági elnök mondta a Kisebbségért Díjak átadásán a Sándor-palotában. Az államfőtől Kisebbségekért Díjat vehetett át Lázók Anikó, a Magyarországi
Cigányokért Közalapítvány irodavezetője és Michelisz József költő. Ugyancsak kitüntették Riba Etelkát, az Országos Szlovák Önkormányzat alelnökét és Ruva Pál Sándor roma költőt, írót. A Kisebbségekért Díjban részesült továbbá az Országos Lengyel Nyelvoktató Iskola. (MTI)

Fotó: Nagy Béla

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.