A kormány megzabolázza a multikat

Hírösszefoglaló
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Font Sándor fideszes képviselő a hazai piacon működő kereskedőláncok által a beszállítókra terhelt számos költség áthárításának tilalmát javasolja az általa tegnap a parlament elé benyújtott törvénymódosító javaslatban. Eszerint tisztességtelen fogyasztói magatartásnak minősülne a kereskedők logisztikai költségeinek a beszállítókra terhelése, s a beszállítótól kért hozzájárulásnak időben és mennyiségben is egyeznie kellene a meghirdetett akció mértékével. Ugyanígy tiltaná a javaslat az önköltségi ár alatti értékesítést, ideértve az olyan saját gyártású termékeket is, mint például a pékáruk. A képviselői elképzelés pontosítaná a fizetési határidő számításának kezdetét is, az a szállítás napjától indulna.
Font Sándor javaslata szerint az akciós értékesítést követően el kellene számolni a beszállítóval, s az akcióban nem értékesített termékeket eredeti áron kifizetni. Ugyanakkor arról is rendelkezne a szabályozás, hogy a kereskedelemre kirótt különadót tilos beleépíteni a korábban megkötött szerződésekbe, azaz lehetetlenné tenné a pluszadó áthárítását a beszállítókra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.