Alaptalan volna egy új leminősítés

Hírösszefoglaló
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londoni elemzők szerint várhatóan a Fitch Ratings sem süllyeszti hazánkat a befektetésre már nem ajánlott „bóvli” adóskategóriába, amikor a közeljövőben végez a magyar besorolás felülvizsgálatával. A távirati iroda öszszeállítása szerint a Royal Bank of Scotland elemzői azt várják, hogy a hitelminősítő egyfokozatú leminősítést jelent be, „BBB mínusz”-ra módosítva a magyar osztályzatot. Szerintük a Fitch ezzel időt fog adni arra, hogy a kormány „hitelesebb reformprogrammal” álljon elő februárban.
A Goldman Sachs pénzügyi szolgáltató csoport várakozása is az, hogy a hitelminősítők megvárják a kilátásba helyezett reformokat és takarékossági lépéseket, míg az RBC Capital Markets helyzetértékelésében azt hangsúlyozta, hogy nehéz lenne igazolni Magyarország átsorolását a befektetésre nem ajánlott adóskategóriába, mivel a magyar költségvetési helyzet gyakorlatilag az összes többi uniós tagállaménál jobb. – Magyarország a belátható jövőben megengedheti magának törlesztési kötelezettségei teljesítését, úgyhogy a magyar közadósság lefokozása képtelenül durva lépés lenne – közölte azt RBC.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.