Áldozatokat szed a kemény tél

MN-összeállítás
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 15 ember vesztette életét az Egyesült Államok közép-nyugati térségében a hét vége óta tartó hóviharban. Az elhunytak közül négyen – 49 és 76 év közötti férfiak – hólapátolás közben kaptak szívrohamot. Volt, akire a garázsában találtak rá holtan, más a kórházban halt meg – jelentette a CNN. Egyes helyeken hatvan centiméter hó hullott. Az óránként 80 kilométeres sebességű szél miatt hatalmas hótorlaszok keletkeztek, ráadásul a rendkívül rossz látási viszonyok következtében sok közúti baleset is történt. A helyzetet a mínusz 18 Celsius-fokos hőmérséklet is nehezítette. Miután a hatóságok számos utat lezárni kényszerültek, az iskolákban tanítási szünetet rendeltek el. Chicago repülőterein péntek óta összesen 1400 légi járatot töröltek.
Szokatlan zord időjárás okoz gondokat Csehországban és Szlovákiában, ahol a hóesés miatt számos autóút vált járhatatlanná – tudta meg az MTI. Az észak-szlovákiai hegyvidéken mínusz 29 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek. A hókotró gépek – mindkét országban – nem győzik takarítani a havat, ezért tegnap több tucat autóutat lezártak a forgalom elől. A rendőrség szerint Prágában és Pozsonyban az utakat borító jégpáncél miatt öt óra leforgása alatt több mint 170 közúti baleset történt.
Németországban is tombol a tél, a havas, csúszós utak számos balesetet, koccanást okoztak. Egyedül Észak-Rajna-Vesztfália tartományban 700 balesetet jegyeztek fel tegnap délig. Szászország útjain hétfő este óta mintegy 150 baleset történt. Az erős havazás gondokat okozott a légi közlekedésben is. A frankfurti és a düsseldorfi repülőtéren számos járatot kellett törölni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.