Alig mozdult a piac

Minimális forgalom mellett a nemzetközi iránnyal ellentétesen mozgott tegnap a BUX, amely fél százalékot esett. A nagyok közül a Magyar Telekom volt a leggyengébb, ahol bejelentették: részvényenként 50 forint lehet az osztalék. Tegnap erősödött a forint.

Munkatársunktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oldalazva mozgott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a tegnapi kereskedés során. Az index a nap végére 111,91 pontot, vagyis 0,52 százalékot esett és 21353,25 ponton zárt. Emellé minimális, még az elmúlt három hónap átlagának felét sem kitevő, 8,7 milliárd forintos forgalom társult.
A nagyok közül egyedül az OTP erősödött, mégpedig 0,7 százalékot 3,9 milliárd forintos forgalom mellett. A Mol 0,8 százalékot gyengült, papírjai 2,2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. Ide tartozó hír, hogy a Reuters szerint a horvát Adris idegenforgalmi és dohányipari csoport kész megvédeni a horvát kormány érdekeit az INA tulajdonrészével kapcsolatban. Korábban a Mol vételi ajánlatot tett a horvát olajcég közkézhányadára, amivel többségi tulajdonossá válna a cégben.
A Magyar Telekom árfolyama 2,2 százalékkal csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalom mellett. A teljesítményben szerepet játszhatott, hogy a társaság a tőzsde honlapján közölte: az igazgatóság a 2010-es eredmény után törzsrészvényenként 50 forintos osztalékra tesz javaslatot. A Richter tegnapi bejelentése alapján további sajátrészvényeket vásárolt. A gyógyszergyártó 1,2 százalékkal került lejjebb 588 millió forintos forgalom mellett.
Erősödött tegnap a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. Kora este 276,40–276,90 forintot ért az európai közös pénz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.