Átalakítás előtt a közszolgálati média

Munkatársunktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap délelőtt egy időben kaptak tájékoztatást a Duna TV, az MTV, a Magyar Rádió és az MTI dolgozói a közmédia működésében bekövetkező változásokról. Az elhangzottak szerint a munkatársak döntő része az egységesített hírszolgáltató, a Műsorszolgáltató Támogató és Vagyonkezelő Alap állományába kerül, ahonnan az új struktúrában az adók megrendelhetik a műsoraikhoz szükséges anyagokat.
Az átszervezés után a felsorolt társaságoknál egyenként mintegy ötven fő foglalkoztatásával kezelik az eszközöket és az ingatlanokat, a tényleges feladatokat pedig a beszerzésben is illetékes alap munkatársai végzik majd. Az új vezetők által tartott tájékoztatókon az is elhangzott, hogy az MTV jövőre 15 milliárd forinttal több támogatásra számíthat, a Duna műsorstruktúrája pedig májusig változatlan marad.

Az új alkotmányban rendezik. A kormány még nem tárgyalta, de várhatóan nem támogatja Rogán Antal (Fidesz) javaslatát, amelylyel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát az alaptörvénybe emelné – mondta Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes emlékeztetett: korábban volt szó erről a kérdésről a kabinet ülésén, akkor sem támogatták. „Abban állapodtunk meg, és Szalai Annamáriával is megegyeztem az ügyben, hogy az új alkotmány szövegében lehet kialakítani azt az alkotmányjogi környezetet, amely lehetővé teszi ezt is” – mondta, hozzátéve: pár hónapos „késlekedésről” lenne szó. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.