Átkelt az óceánon a 15 éves vitorlázó

Grimm Balázs
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem háromhetes utat maga mögött hagyva nehézség nélkül átkelt az Atlanti-óceánon a 15 éves Laura Dekker, aki a világ legfiatalabb vitorlázójaként szeretné megkerülni a földet – közölte a Daily Mail. A holland lány az Afrika nyugati partjaitól néhány száz kilométerre nyugatra fekvő Zöld-foki Köztársaságból indulva 2200 tengeri mérföldet (4074 kilométert) megtéve jutott el vasárnap késő este a Karib-térségben található francia–holland Antillák egyik szigetére, Saint-Martinra. Mint naplójában írta, az utolsó szakaszon élénk szélben vitorlázott, így az átlagsebessége 8 csomó (14,8 kilométer) volt. Dekker egy rekordot máris megdöntött, ő a legfiatalabb ember a világon, aki egyedül és külső segítség igénybevétele nélkül kelt át vitorlásával az Atlanti-óceánon.
Mint arról beszámoltunk, a lány augusztus 21-én indult útnak kétárbocos, 11,5 méter hosszú, Guppy nevű hajóján Gibraltárból. Dekkernek 2012. szeptember 16-ig kell teljesítenie az előtte álló távot, csak így győzheti le az eddigi csúcstartót, Jessica Watsont. Az ausztrál lány, aki 210 nap alatt kerülte meg a földet, idén májusban, két nappal a 17. születésnapja előtt ért célba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.