Az Ascanio Albában premiere

Munkatársunktól
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozart egyik korai művét láthatjuk vasárnap este hét órakor az Operaházban. A dalszínház idei utolsó bemutatóján a főbb szerepekben Wierdl Esztert, Schöck Atalát, Fodor Gabriellát, Megyesi Zoltánt és Rácz Ritát láthatjuk-hallhatjuk.
Az Ascanio Albában vasárnapi premierjét hat órakor egy közönségtalálkozó előzi meg, a beszélgetésen a dalszínház Székely Bertalan Termében a két rendező, egyben díszlet- és jelmeztervező Parditka Magdolna és Szemerédy Alexandra, valamint Fischer Ádám karmester, az előadás dirigense, Molnár Szabolcs zenetörténész és Zoboki Gábor építész vesz részt. A beszélgetés moderátora Zsoldos Dávid, a Fidelio.hu főszerkesztője. Kedden ismét műsoron lesz a darab, akkor az esti kezdés előtt a rendezők százhúsz meghívott középiskolásnak tartanak beavató előadást a királyi lépcsőházban. A nemzetközi porondon már ismert Parditka Magdolna és Szemerédy Alexandra először rendez az Operaházban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.