Az utolsó MiG-üzlet

Még ki sem írták a rendszerváltozás utáni magyar hadiipar egyik legnagyobb összegű tenderét a légierő MiG–29-eseinek értékesítésére, úgy tudjuk, már komoly háttértárgyalások kezdődtek a milliárdos üzletben való részvételért.

Török László
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értesüléseink szerint a szocialista kormányok alatt több nagy értékű megrendelést nyerő Solar Kft. kapcsolatba lépett azzal az oroszországi hivatallal, amelynek hozzájárulása nélkül nem lehet a gépeket továbbértékesíteni. A cég állítólag Örményországban, Szerbiában, Horvátországban vagy Fehéroroszországban tudná eladni a vadászgépeket. Dési János, a Solar ügyvezetője közölte, a pályázati feltételek megismerése után döntik el, kívánnak-e indulni a MiG-ek értékesítésére kiírt tenderen. Cáfolta, hogy már felvették a kapcsolatot valamelyik hivatalos szervvel.

Részletek a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.