Balhorgok ringen belül és kívül

Deák Zsigmond
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ballal kezdjél! – jött az utasítás a ringsarokból Oravecz Pálnak, és a józsefvárosi bunyós meg is fogadta a tanácsot a 87. ökölvívó országos bajnokság egyik tegnapi hetvenöt kilós elődöntőjében. Bár ne tette volna! Előkészítés nélküli hátsó kezes indítás ugyanis a sportág álmoskönyve szerint nem jelent jót. Most sem. Harcsa Zoltán, a kispestiek ifjúsági olimpiai és junior-vb-bronzérmese csak erre várt, odavágta a jobbegyenest. Számolás (nem az első), a vége pedig 11-0 Harcsának – szerencsére azért akadt ennél jobban sikerült edzői utasítás is a nagykanizsai MTE-csarnokban. A másik ágról éppen Korpics István, a hazaiak reménysége került a fináléba, bár
5-0-s sikere után a kanizsai szurkolók is megemlítették a ring lejtését. Nem is a végeredményre, inkább annak arányára célozva.
Egyébként nem történtek borzalmas bírói machinációk, rendre az erősebb bokszoló kezét emelték fel a küzdelmek végén. Legjobbjaink közül a tavalyi Eb-harmadik Varga Miklós (60 kg) nyújtott igazán imponáló teljesítményt: 17-3-ra oktatta a szintén válogatott Ráth Miklóst. Hajdúsámsoni mestere, Máté Attila divatos napszemüvegben élvezte tanítványa teljesítményét, azt hittük, kabala a viselet, de kiderült, hogy nem: belekötöttek a nyíregyházi piacon, támadójának két foga, neki a bal szeme bánta. De legalább példát mutatott a balhorgával…
Az idei Európa-bajnok Bacskai Balázs (69) hamar végzett hódmezővásárhelyi riválisával, állítólag nem akarta sokáig bántani, de a mérkőzésvezető így is közbelépett. A Vasas kiválósága az ob után sem pihenhet, aláírt a német Bundesligába, ahol még idén bemutatkozik. Ma a kispesti Klasz Árpád ellen presztízsmeccset vívhat az aranyért. Egy másik kispesti, az Eb-második, vb-harmadik Káté Gyula (64) kilencedik bajnoki diadalára tör, ebben majd a kecskeméti Varjú György akadályozhatja meg, ha tudja. Harmadik moszkvai Eb-érmesünknek, Darmos Józsefnek (91) viszont a tegnapinál jobb teljesítményre lesz szüksége címvédéséhez a ma délután háromtól kezdődő finálék során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.