Becsületbeli futballügy

A Sampdoria csütörtöki 2-0-s legyőzésével utolsó lehetőségét kihasználva szerzett először pontokat a Debrecen a labdarúgó Európa-liga csoportkörében. A magyar bajnok első ízben léphetett pályára esélyesként a második számú európai kupasorozatban, mivel a vendégek szinte a tartalékcsapatukkal érkeztek Budapestre. A Lokinál ezzel a mérkőzésnaptár szerint lezárult az ősz, ám a vezetők jövő hétre ígértek bejelentéseket a lejáró szerződésű edző, Herczeg András jövőjét, valamint a Harkivban randalírozó három játékos büntetésének mértékét illetően.

Babó Levente
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vette túl komolyan az utolsó fordulót a Debrecenhez hasonlóan az Európa-ligától szintén búcsúzott Sampdoria. Dominico Di Carlo edző meghatározó játékosait a holnapi, Genoa elleni városi rangadóra pihentetve Olaszországban hagyta, és meccs utáni értékelésében sem búslakodott a vereség miatt: „Kiegyensúlyozott első félidőt követően a fagy erősebb volt nálunk. A Debrecen szerezte a gólokat, ami nem véletlen, hiszen ma igazi csatárok nélkül álltunk fel. A vereség ellenére elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével. Koman Vladimir egyfajta gesztusként kapta meg a mai meccsre a csapatkapitányi karszalagot, amelyet megérdemelt, komoly perspektívát látok benne” – adott mindenre kiterjedő összegzést az olasz mester.
Herczeg András érzelmektől sem mentesen, jókedvűen, mosolygósan értékelte csapata első pontjait a nemzetközi kupák csoportkörében: „Érett már ez a győzelem, nagyon boldogok vagyunk, mindenki szívéről nagy kő esett le ma este. Negyedóra után átvettük az irányítást, majd a második félidőben megérdemelten szereztünk két gólt és nyertük meg a meccset. Valóban tartalékos ellenfelet győztünk le, de azt sem szabad elfelejteni, hogy kis híján a komplett Sampdoria ellen is pontot szereztünk Genovában.” Herczeg dicsérte Kabát Pétert, akinek jövő héten szabják ki büntetését a harkivi vandalizmusért, ám ezúttal két gólt szerzett és csapata legjobbja volt.
Majd beszélt a mérkőzés előtt Simacot és Mijadinoszkit ért megkeresésekről, ugyanis arra próbálták rávenni a két légióst, hogy befolyásolják a mérkőzés végkimenetelét: „A meccs előtti este a tízórás takarodó után az edzőkkel a hallban beszélgettem, amikor a két játékos lejött a szobájából és elmondta, hogy magukat először menedzsereknek kiadott személyek a mérkőzés eredményének befolyásolására akarták rávenni őket. Mi ezt reggel jelentettük az UEFA-ellenőrnek, aki még a meccs előtti órákban is jegyzőkönyvet vett fel a játékosokkal.”
A talán még ennél is kényesebb, a maradását firtató kérdésre sokat sejtetően elzárkózottan, röviden felelt: „Nem szeretnék erre válaszolni, nem akarok semminek elébe menni, csak a győzelemmel szeretnék most foglalkozni” – mondta Herczeg, akinek gesztusai inkább a búcsút vetítették előre. A szakmai stábból már biztosan távozik a szerb erőnléti edző, Zoran Szpisjak, aki Anglia felé veheti az irányt. A játékosok közül pedig Yannick és Coulibaly nyilatkozott úgy, hogy a Debrecen kiesését követően szívesen továbblépne. Amire elképzelhető, hogy lesz is lehetőségük, hiszen tavaly Leandro is ilyenkor, a télen igazolt Ciprusra. Persze, ha a bajnoki cím megvédése a cél, akkor nem lehet érdek a keret meggyengítése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.