Bernard Madoff fia öngyilkos lett

Megölte magát New Yorkban apja letartóztatásának második évfordulóján Bernard Madoff fia. A halálesetet megelőzően a szövetségi nyomozók vizsgálatot indítottak a piramisjáték-szerű csalásért százötven év szabadságvesztésre ítélt apa két gyermeke ellen, de nem gyanúsították meg őket.

Hírösszefoglaló
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találtak rá szombaton New York-i lakásában a világ eddigi legnagyobb, ötvenmilliárd dolláros csalását elkövető Bernard Madoff idősebbik fiára. A 46 éves Mark Madoff a rendőrség szerint feltehetőleg öngyilkosságot követett el apja letartóztatásának második évfordulóján – közölte a távirati iroda. A Madoff fiú egy kutyapórázra kötötte fel magát és búcsúüzenetet is hagyott, ennek tartalmát nem ismertették.
A nappali mennyezetén átvezető csőről lelógó holttestre az elhunyt apósa lelt rá a manhattani SoHo negyedben lévő lakásban, ahol épségben megtalálta az öngyilkos kétéves kisfiát és a család kutyáját is. Az apóst Mark Madoff felesége, az éppen Floridában tartózkodó Stephanie Morgan riadóztatta, akit a férje e-mailben kért meg arra, hogy küldjön el valakit a fiúért.
A haláleset előtt a szövetségi nyomozók vizsgálatot indítottak a piramisjáték-szerű csalásért százötven év börtönbüntetésre ítélt Bernard Madoff fivére és fiai ellen, de nem gyanúsították meg őket. Az idősebb Madoff mellett még hét embert ítéltek szabadságvesztésre, a család szabadlábon maradt tagjai – így Mark ellen is – kártérítési pereket indítottak. A férfit az egyik jogi eljárásban azzal gyanúsították meg, hogy hatvanhatmillió dollárnyi törvénytelen eredetű pénzt fektetett be ingatlanokba.
A Mark Madoffot képviselő ügyvédi iroda szombaton közleményt adott ki, amely szerint ügyfele, aki „apja szörnyű bűntettének ártatlan áldozata”, nem bírta ki a „hamis vádaskodások és gyanúsítások” miatt két éve folyamatosan rá nehezedő nyomást.
Bernard Madoff fivére, Peter a Madoff Investment Securities családi vállalat egyik vezetője volt. Két fia, Mark és Peter a kereskedelmi részlegen dolgozott, amelynek elvileg nem volt közvetlen köze a csaláshoz. Februárban Mark Madoff felesége a családot ért fenyegetésekre hivatkozva kérelmezte, hogy visszavehesse leánykori nevét. Mark Madoffnak a jelenlegi hitvesétől egy, az előzőtől, Susan Elkintől pedig két gyermeke született. Pénteken reggel Mark Madoff egy karácsonyi üdvözlőlapot és négyszáz dollárt adott át a terepjáróját tároló parkolóház őreinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.