Bíróság elé állt a szocialista Kékesi Tibor

Munkatársunktól
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróság elé állt tegnap Kékesi Tibor szocialista politikus, akit a Fővárosi Bíróság tanúként hallgatott ki a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlanbotrány kapcsán indított büntetőeljárásban. Kékesi mint Terézváros volt MSZP-s országgyűlési képviselője a párttársait és egykori szabad demokrata politikusokat is érintő ügyben tett vallomásában tagadta, hogy tudomása lett volna az ingatlanok értékesítése során elkövetett vesztegetésekről, arról, hogy az ügyekben eljáró személyek kenőpénzt vettek volna át. Az ügy vádlottjai között van Bajor Zoltán volt SZDSZ-es alpolgármester, aki ellen az egyesített eljárásban vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat.
A vádirat szerint a 2008 januárjában tetten ért vesztegetésben a Bajcsy-Zsilinszky út 61. alatti ingatlan tulajdonjogának eladásáért Bajor – közvetítő útján – 18 milliót kért a helyiség bérlőjétől. Berecz Károly, az akkori Műárt-Press Kft. ügyvezetője tett feljelentést az ügyben a Nemzeti Nyomozó Irodánál, és egy „csapdapénzt” tartalmazó táskával jelent meg a közvetítő irodájában, ahol a pénz átszámolása közben a rendőrség elfogta az átvevőt. Két éve a Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Kovács Pétert, társát, a gyanú szerinti közvetítő Juhász Károlyt pedig házi őrizetbe vette. Berecz Károly a nyomozás idején azt vallotta, az ingatlan ügyében először az akkor hivatalban lévő polgármesterhez, az MSZP-s Verók Istvánhoz fordult, aki a vagyonkezelő cég vezérigazgatójához irányította. A vállalkozó úgy emlékezett: Kovács Péter azt mondta neki, egyedül nem dönthet a kérdésben, mert arról konzultálnia kell Verók Istvánnal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.