Bunda helyett Kabát

Mijadinoszkit és Simacot megkeresték a tegnapi DVSC– Sampdoria Európa-ligabeli mérkőzés előtt, hogy befolyásolják az eredményt. Ők jelentették az esetet, a labda az UEFA térfelén pattog. A tegnapi búcsún a Debrecen 2-0-ra nyert, és szépen búcsúzott a nemzetközi porondtól.<br />

Babó Levente
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyára sokan elsütötték már azt a poént, hogy a késő esti hideg miatt igazi „bundameccs” zajlott tegnap a DVSC és a Sampdoria között a labdarúgó Európa-ligában. Aztán a magyar klub honlapján délután megjelent egy közlemény, amely a kifejezés valódi értelme felé mutatott. Kiderült, hogy két debreceni labdarúgót, Dajan Simacot és Mirszad Mijadinoszkit megkeresték szerda este, hogy befolyásolják a mérkőzést. Mindkét futballista tájékoztatta a szakmai stáb vezetőit a történtekről, ők pedig ezt tették az Európai (UEFA) és Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felé.
Idén június végén két hajdúsági játékos, Mészáros Norbert és Vukasin Polekszics játékjogát már felfüggesztette az UEFA az Európát megrázott fogadási csalássorozat kapcsán. A montenegrói kapus beismerte a megkeresést, de tagadta, hogy megegyezés született volna, őt a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt tiltották el. Mészáros ellen hasonló volt a vád, de a védő nem ismerte el már a megkeresést sem. Polekszicset 2012. június 30-ig, Mészárost 2011. december 31-ig tiltották el, előbbit 10 ezer, utóbbi hétezer euró pénzbüntetésre is kötelezték. Ez most nem fordulhat elő, mégis szomorú tétet kapott a továbbjutás szempontjából már érdektelen kései találkozó.
A mérkőzésen mindkét megvesztegetni próbált játékos a kezdőcsapatban, a védelem tengelyében kapott helyet. A vendégeknél genovai pályafutása során először viselte a csapatkapitányi karszalagot Koman Vladimir. A magyar válogatott középpályás tartalékos olasz gárdát vezetett a pályára, a Samp ászai kivétel nélkül otthon maradtak a hét végi, Genoa elleni városi rangadóra készülve. A lelátón a tét nélküliségnek és a mínusz tíz foknak köszönhetően mindössze két-háromezer ember lézengett. Úgy tűnt, az olaszok alkalmazkodnak jobban a fagyott talajhoz, nekik sikerült több, futballra emlékeztető elemet a játékba csempészniük a sok csúszkálás közepette. A helyzetkihasználással és a gólszerzéssel azonban hadilábon álltak, ami nem véletlen, hiszen kezdőcsapatukból csupan Koman szerzett gólt idén a Sampdoriában, ő is csak egyet. A játékrész hajrájára feltámadt a Loki, Czvitkovics öt perc alatt két gólt is szerezhetett volna, Da Costa előbb távoli bombáját, majd közelebbi csavart kísérletét is hárította. Yannick lövésénél már ő is tehetetlen volt, ám a labda néhány centivel elkerülte a kaput. A 2. játékrész elején Yannick ment el a baloldalon, beadása után a labda visszakerült Kabát elé, aki laposan a hálóba rúgta azt (48. perc, 1-0). Laczkó szabadrúgásból, majd Szakály veszélyeztetett, a hajrában pedig Bernáth begurításából Kabát második gólját lőtte. Első pontjait szerezte a DVSC az El-ben, s szépen búcsúzott. A Bunda árnyéka nélkül.

Kiesett a címvédő. Kiesett a címvédő Atlético Madrid az Európa-ligából, miután 1-1-re végzett Leverkusenben, a vele azonos pontszámmal állt Arisz Szaloniki pedig 2-0-ra verte a Rosenborgot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.