Csak nehezen verte a Pécs az FTC-t

Munkatársunktól
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyüzem zajlott a hét végén a hazai kosárlabda-bajnokságokban. A nőknél a tegnapi FTC– Pécs szereposztás rangadónak számított, hiszen a hazai zöld-fehérek újonc létükre erőt mutatnak, ami mecseki részről hosszú ideje adott. Ám most éppen a múlt heti Euroliga-beli gyengélkedés miatt gondolták sokan, hogy eljött a Fradi ideje. Az első negyedben még nem, hiszen azt 17-11-re a vendégek nyerték, de aztán félidei 30-30, valamint a 3. játékrész után 44-45 tényleg kiegyenlített csatát sejtetett. A záró percekben aztán megmutatkozott a nagyobb rutin, enyhén elhúzott a Pécs, s végül
62-57-re győzött. A mezőny legeredményesebbje az amerikai Kelsey Griffin lett 17 ponttal, a Ferencvárosból a szerb Danijela Varda 12-ig jutott. További eredmények: Vasas–Győr 58-81, Baja–Szeged 67-69, BSE–ZTE 57-87, BEAC–Sopron 68-82, Szolnok– Szekszárd 79-66.
A férfiaknál a nemzetközi porondon is bizonyító, favoritnak számító Szolnok Zalaegerszegre látogatott a sérülésektől sújtott címvédőhöz, s ott gólszegény mérkőzésen 65-53-as győzelmet aratott, így továbbra is vezeti a tabellát. A mezőny legjobbjának a 21 pontos Báder Márton bizonyult, aki kedden Nyizsnij Novgorodban lép társaival együtt parkettre az Eurochallenge-kupában, s akár a továbbjutást is kiharcolhatja. További eredmények: Albacomp–Körmend 102-89, Kaposvár–Salgótarján 108-77, Szombathely–Paks 76-86.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.