Csáki András gitáros nyert Kalkuttában

Makrai Sonja
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csáki András gitárművész nyerte meg az első kalkuttai nemzetközi gitárversenyt, akit tavaly Junior Prima díjjal, idén pedig Márciusi Ifjak Díjjal is elismertek. A Nyikita Koskin orosz gitárművészről és zeneszerzőről elnevezett megméretésen huszonöt ország nyolcvankilenc zenésze indult. A nemzetközi zsűri francia, spanyol, amerikai és indiai gitárművészekből állt, elnöke a névadó volt.
Csáki András, aki olyan elismert hazai gitárművészektől tanult, mint Eötvös József, Roth Ede és Szilvágyi Sándor, huszadszor került be nemzetközi verseny döntőjébe; ebből tízet meg is nyert..
Csáki mostani győzelmének köszönhetően több koncertet adhat Indiában, illetve bemutatkozhat a jövő évi bangkoki és mexikói gitárfesztiválon is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.