Csempészút Irán felé

Hírösszefoglaló
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon keresztül szállított volna Iránba egy F–5-ös vadászgépet és katonai felszereléseket az a kaliforniai fegyverkereskedő, akit a magukat az iráni hadsereg összekötőinek kiadó amerikai titkos ügynökök az üzlet megkötése miatt április végén csábítottak Budapestre – derül ki a bírósági dokumentumokból. A nyomozásban a magyar hatóságok is segítették az amerikaiakat, a 35 éves Marc Knappot pedig végül július végén tartóztatták le az USA-ban. Akár 40 évet is kaphat.
A lebuktatott fegyverkereskedő egy meg nem nevezett gazdag férfitól vásárolta volna meg az F–5B Tiger II típusú vadászrepülőt, amelyet korábban kivontak a katonai szolgálatból és tulajdonosa hollywoodi filmek kellékeként adta bérbe különféle produkcióknak – írja a Philadelphia Inquirer című lap. Marc Knapp először egy éve lépett kapcsolatba a szövetségi bevándorlási és vámhatóság, magát az iráni hadsereg összekötőjének kiadó egyik ügynökével. Ekkor említette, hogy ismer egy férfit, aki eladna két F–5-ös vadászgépet. Bár nem tudni, a magyar hatóságok hogyan segítették a nyomozást, a delaware-i ügyészi hivatal közleményben megköszönte a magyar kormány és a vámosok segítségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.