Demján: Jó úton járunk

A Moody’s hazánkat leminősítő döntése megalapozatlan és alkalmas a hisztériakeltésre – nyilatkozta lapunknak Debrecenben Demján Sándor.

2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint Magyarország jó úton jár, így nem érdemelte ki a hitelminősítő dorgálását. Az ideges reakció arra vezethető vissza, hogy e hitelminősítők a válság előtt roszszul mérték fel a pénzpiaci viszonyokat, s nem jelezték előre a világ gazdaságait megrendítő krízist. Ami a magyar irányt illeti, Demján Sándor szerint a kormány által bevezetett válságadó és a magánnyugdíjpénztárak befizetéseinek átirányítása a költségvetésbe helyes, bár kényszerű lépés volt. Ha azonban ez nem történt volna meg, akkor Magyarországon bekövetkezhetett volna a lakosság hatvan százalékát szegénységbe taszító államcsőd. Az ügyvezető elnök a jövőre nézve arra figyelmeztet: tarthatatlan, hogy a termelőszférában mindössze félmillió ember dolgozik, holott e foglalkoztatotti kört másfél millióra kellene növelni, különben nem lesz honnan és hogyan előteremteni a növekedés feltételeit. A kitörést a magyar kis- és középvállalkozásoktól lehet várni, ezért a támogatásokat is e körhöz kell irányítani.
Továbbiak a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.