DVSC: fagyos búcsú akár az edzőtől is

Munkatársunktól
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már tét nélküli mérkőzésen, de első pontjára, pontjaira hajtva fogadja a labdarúgó Európa-liga I csoportjában a Debrecen ma este 21.05 órakor a szintén biztosan búcsúzó Sampdoriát Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban. Az olaszok már inkább a vasárnapi, Genoa elleni városi derbire gondolva tartalékos kerettel, sok fiatallal érkeztek Magyarországra, Koman Vladimir mindenesetre helyet kapott az utazók között. A DVSC csak a régóta sérült Kulcsár, Farkas, Rezes, Szilágyi négyest hagyta otthon, a többiek – így a legutóbb Harkivban botrányt okozott Kabát, Laczkó, Szakály trió tagjai – hadra foghatók.
A Sampdoria fagyos fogadását követően (repkednek majd a mínuszok, de legalább a játéktérről eltakarították a havat) pedig kiderülhet, milyen büntetést kapnak az ukrajnai randalírozók, illetve még fontosabb, marad-e a kispadon Herczeg András klubmenedzser. Előfordulhat, hogy ez lesz a búcsúmérkőzése.
A C jelű négyesben a Sporting Lisboa mögött a Lille és a Gent küzd a másik továbbjutó helyért, a pontelőnnyel álló belga vendégeknek jó a remi. A B csoportban a Leverkusen már gálameccsen láthatja vendégül a két hétpontos csapat egyikét, az Atlético Madridot. Az EL-címvédő spanyolok az összevetésben rosszabbak az Arisz Szalonikinél, tehát most több pontot kellene szerezniük a görögöknél, akik viszont a már kiesett Rosenborgot fogadják. A G csoportban a mai mezőny egyetlen százszázalékos együttese, az orosz Zenit (Huszti Szabolccsal a soraiban) az AEK Athénhoz utazik, amely már egy ponttal is továbbjutó. A görögök veresége esetén a Juhász Roland erősítette Anderlecht léphet tovább, ha megveri a reménytelen helyzetben lévő Hajduk Splitet.
Tegnapi eredmények, D csoport: Dinamo Zagreb–PAOK Szaloniki 0-1, FC Bruges–Villarreal 1-2; E cs.: AZ Alkmaar–BATE Boriszov 3-0, Dinamo Kijev–Sheriff Tiraspol 0-0; F cs.: Sparta Praha– CSZKA Moszkva 1-1, Lausanne– Palermo 0-1. Továbbjutók: Villarreal, PAOK, Dinamo Kijev, BATE Boriszov, CSZKA, Sparta Praha.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.