Eddig másoké a vb-dobogó Dubajban

Munkatársunktól
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dubajban két versenynapot követően még nem állhatott egy honfitársunk sem a rövid pályás úszó-vb dobogójára. Tegnap főképp Cseh Lászlóban bíztunk, mellette Verrasztó Dávid, a szám három héttel ezelőtti Európa-bajnoka képviselte színeinket a 400 m vegyes döntőjében, ahol az amerikai Ryan Lochte számított a fő esélyesnek. Aki nem is cáfolt rá erre az állításra, honfitársával, Scott Claryvel és a tunéziai Uszana Mellulival a táv második felében meglépett a többiektől. Amikor ezt Cseh észlelte, teljesen szétesett, a 6. helyen csapott célba. A nyertes Lochte még a világcsúcsát is elvette tőle, s nem is hajszállal, közel két másodperccel.
„A negyedik helyet illett volna megszereznem. Túl erősen kezdtem, háton a második ötvenen ezt már éreztem, ráadásul amikor egyre inkább elmentek tőlem, elkezdtem kapkodni, hogy hátha még fel tudok zárkózni, kiestem a saját ritmusomból” – értékelt Cseh. Verrasztó nyomult felfelé, egészen a 4. pozícióig, idei legjobbját úszta. Mégis így fogalmazott: „Valamit tudnak, amit mi nem. Nagyjából úgy ment, ahogy terveztem. Az, hogy Laci előtt végeztem, nem lényeges, pontosabban, nem ez a lényeges. Változtatni kell, hogy felvegyük a többiekkel a versenyt.”
Gyurta Dániel 200 méter mellen az igazi, 100-on általában bemelegít a hosszabbik számra. Most is ezt tette, hatodik helye nem mondható csalódásnak, bár nagy örömnek se.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.