Életben tartott pécsi remények

Munkatársunktól
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a lelátón identitászavaros jelenetek játszódtak le – a soproni szurkolók „Hazaáruló!” kórussal köszöntötték Rátgéber Lászlót; a Pécsről az egykori mester, valamint Vajda Anna kedvéért Sopronba zarándokolt csoport egy része beolvadt a vendégdrukkerek közé a Fenerbahcét, tehát egy magyar csapattal szemben egy külföldit biztatni –, a főszereplők a versenyhelyzet dacára békében váltak el egymástól a női kosárlabda Euroliga-mérkőzés után. Rátgéber a Jekatyerinburg legyőzésére biztatta a soproniakat, Vajda egyenesen azt mondta a magyar játékosoknak, hogy a négyes döntőben újra találkoznak. Székely Norbert, a hazaiak edzője gratulált, s hitet tett az orosz gárda felülmúlása mellett.
Erre egy hónapot várni kell. A 8. forduló után ugyanis szünet következik, az alapszakasz 9. (utolsó előtti) körét január 12–13-án bonyolítják le. A Sopron akkor fogadja a Jekatyerinburgot, s a szerdán látottak alapján valóban nem esélytelen a bravúrra. Az orosz együttes valamivel gyengébb a töröknél, s ha McCoughtry ismét 39 pontot dob, akkor garantált a siker. Utána még a sereghajtó Gospichoz látogat a magyar csapat, s ha 6 győzelemmel és 4 vereséggel zárná az alapszakaszt, akkor akár pályaválasztóként várhatná a nyolcaddöntőt.
A Pécs szerda este Iványi és Fegyverneky vezérletével bravúros győzelmet aratott Mondeville-ben, amivel 3/5-re javította a mérlegét, s megőrizte az esélyét a továbbjutásra. Amihez azonban további két bravúrra lenne szüksége. Az A csoportból a Riga lóg ki lefelé, a negyedik helyért a Pécs és a Mondeville van harcban. Jelenleg mindkettő három győzelemnél tart. A Pécs a két éllovast, a Kassát és a Tarantót fogadja, tőlük idegenben 75-57-re, illetve 68-40-re kapott ki. A Mondeville Tarantóba utazik, viszont még a Rigát várja. Ráadásul az egymás elleni mérleg (pécsi szempontból 58-70, 66-62) is a franciáknak kedvez. Reálisan nem a Pécsnek áll a zászló, de nem szabad feladni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.