Elítélték az állatkínzót

Példaértékű, egy év négy hónapi, két évre felfüggesztett, fogházban letöltendő szabadságvesztésre büntették azt a jákói asszonyt, akit tegnap állatkínzás miatt ítélt el a Somogy Megyei Bíróság. Csak az állatvédőknek köszönhető, hogy nem pusztultak el a gondatlanul őrzött, ponyva alatt, pincében tartott, éhező-szomjazó állatok.

2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvenhét csontsovány kutyát, huszonnégy kecskét, három juhot, tizenöt sertést és több mint száz háziszárnyast tartott birtokán a Somogy megyei Jákó községben egy 59 éves asszony, míg a múlt év májusában a szomszédoktól eljutott a felháborítóan kegyetlen állatkínzás híre az állatvédőkhöz és a helyi hatósághoz. Ponyva alatt, összetákolt ólakban, pincében éheztek, szomjaztak az állatok, az asszony nem oltatta be őket, és féregirtó szert sem kaptak. Szomorú látvány fogadta a jákói birtokra kiszálló állatvédőket, akik rögvest intézkedtek a jószágok menhelyre szállításáról, a település jegyzője pedig megtiltotta az asszonynak a haszonállattartást.
El akarta adni őket – védekezett a tárgyaláson, ám azt első- és másodfokon sem fogadta el a bíró. Az asszonyt súlyos állatkínzásért első fokon egy év négy hónapi, két évre felfüggesztett, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ítéletet tegnap a Somogy Megyei Bíróság helybenhagyta, az állatkínzó asszony ügyében ezzel jogerős ítélet született.
Hamarosan bíróság elé áll az az ötfős társaság is, amelyik egy hete személygépkocsival elgázolt egy vaddisznót. Az állatot ezt követően addig ütötték, amíg el nem pusztult. A rendőrség lopás és állatkínzás miatt indított eljárást ellenük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.