Előzetesben a szigetvári kábeltolvajok

Győr Ágnes
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmillió forintos kárt okozott Szigetváron az a kábeltolvaj banda, amelynek tagjait elfogták a rendőrök – mondta el lapunknak tegnap Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint kifejtette, a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett öt férfi a gyanú szerint novemberben négyszer tett tönkre telefonos és internetes hálózatokat azzal, hogy szerelőaknákba lemászva elvágta és elvitte az ott talált adatkábeleket. Esetenként több száz méternyi vezetékkel távoztak a színhelyről. Rongálásuk miatt települések, mentőállomások és kórházak maradtak több órára telefon, valamint internet nélkül. A szóvivő a távirati irodának korábban elmondta, hogy a rendőrök már a második eset után nyomozócsoportot hoztak létre. A banda a napokban bukott le, amikor a becefai szőlőhegyen hatalmas tüzet raktak, hogy leégessék a vezetékekről a műanyag bevonatot. A kábelekben rejlő színesfémet ugyanis csak ezután lehet értékesíteni. Mint a rendőr őrnagy lapunknak kifejtette, kollégái több színesfémátvevő helyet is ellenőriztek és akadt köztük olyan, ahol a tolvajok „nyomokat hagytak”. A helyi körzeti megbízott találta meg az elkövetőket. Lapunk úgy tudja, hogy azóta a középkorú férfiak egymásra nézve is terhelő vallomásokat tettek. A rendőr őrnagy hozzátette, további elkövetők után nyomoznak, s egyelőre kérdéses a bűncselekmény pontos jogi minősítése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.