Elrendelték az országos mézvizsgálatot

Országos, teljes körű mézellenőrzést rendelt el azonnali hatállyal a vidékfejlesztési miniszter – közölte tegnap a szaktárca.

Munkatársunktól
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor megengedhetetlennek nevezte, hogy az utóbbi időben ismeretlen eredetű, illegális, antibiotikummal fertőzött méz jelent meg a hazai piacon. A minisztérium közleménye szerint a vizsgálatot a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai már megkezdték a mézcsomagolóknál és a mézforgalmazóknál. A vizsgálat elrendelésére amiatt kerülhetett sor, mert hétfőn a Hír TV egy rejtett kamerás felvételt közölt egy gödöllői mézkereskedőről, aki elképesztő élelmiszer-biztonsági körülmények között, számla nélkül adta el az antibiotikum-maradványokat tartalmazó mézét. Fazekas Gyula, az érintett Pannon Honig Kft. magyar résztulajdonosa és egyben üzletvezetője a mézvásárt a helyi lapban is meghirdette.
Részletek a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.