Emberrablás miatt nyomoz az NNI

Nagy Áron
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberrablás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást D. Mátyás József és társai ellen – közölte tegnap a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A szegedi férfiak június 29. óta több alkalommal bántalmaztak, fogva tartottak és életveszélyesen megfenyegettek két nőt, akiket korábban rokonuk, D. Tibor Krisztián „futtatott” Svájcban. A sértettek egyike tizennyolc éves kora óta ismerte későbbi zürichi „munkáltatójukat”; élettársak voltak, és egészen idén nyárig együtt maradtak, noha a férfi kapcsolatuk kezdete óta verte, prostituáltként keresett pénzét részben vagy egészben elvette tőle. A nő és társa júniustól dolgozott örömlányként Svájcban, de július végére megelégelte a folyamatos fenyegetést, zsarolást és rendőrségi feljelentést tett, majd hazautazott. D. Tibor Krisztiánt ezután Zürichben elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. D. Mátyás József és társai ekkor a két nőt elrabolva, erővel akarták rákényszeríteni őket vallomásuk viszszavonására. A hat férfit november 25-én sikerült őrizetbe venni, kihallgatásuk után a Szegedi Városi Bíróság már másnap elrendelte előzetes letartóztatásukat.
A zürichi hatóságoknak rendszeresen gondjuk akad a Magyarországról érkezett futtatókkal, akik többsége, a jelentések szerint cigány férfi. Legutóbb december elején ítéltek el közülük négyet kényszerítés és más bűncselekmények miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.