Erősödött a forint

Csekély forgalom mellett némileg mérséklődött tegnap a pesti parkett részvényindexe, miközben tovább folytatódott a forint hét eleje óta tartó erősödése.

Munkatársunktól
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jóval elmaradva az átlagos forgalomtól, csekély mértékben csökkent tegnap a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 67,93 pontos mérséklődés után 21215,78 ponton állapodott meg. A pesti parketten 7,1 milliárd forintért cseréltek gazdát a részvények, a kereskedésben a vezető papírok ára vegyesen alakult. A Mol és az OTP veszített értékéből, előbbi 1,3 százalékot, utóbbi 0,7 százalékot. Ezzel szemben a Magyar Telekom 1,6 százalékkal drágult, míg a Richter félszázalékos erősödést mutatott fel. A gyógyszergyártó tegnap bejelentette: a Richter svájci leányvállalata, a PregLem S.A. licencmegállapodást kötött az amerikai Watson leányvállalatával, a Watson Laboratories Inc.-vel a méhmióma elleni Esmya kizárólagos fejlesztésére és kanadai, valamint egyesült államokbeli értékesítésére. Eközben a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. peren kívüli egyezség alapján 60 százalékos tulajdonrészt szerzett a düsseldorfi székhelyű Berma-Ganz GmbH-ban.
Mindeközben folytatódott tegnap a forint hét eleje óta tartó erősödése. Az eurót délután öt órakor 274,06 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, szemben az előző nap délutáni 275,26 forinttal. Kereskedők nem zárják ki a forint további erősödésének lehetőségét, s úgy vélik: akár 272,5-ig is lecsoroghat az árfolyam, ám onnan már nagyobb a valószínűsége a korrekciónak. A svájci frank tegnap délután 214,01 forintot ért, szemben a szerda délutáni 214,9 forintos árfolyammal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.