Európa a hó fogságában

Európa-szerte káoszt okozott a légi közlekedésben a hét végi zimankós időjárás. Nemzetközi repülőtereket zártak le – többek közt Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Dániában és Spanyolországban – teljesen vagy részben a hóesés miatt.

MN
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapra gyakorlatilag megbénult a forgalom Európa legnagyobb légikikötőjén, a londoni Heathrow-n, míg szombaton néhány órán át Ferihegyen is szünetelt a légi közlekedés. Noha a budapesti kifutópályák ismét tiszták, a forgalom továbbra is akadozik. Százezrek indultak el a kontinensen, hogy hazaérjenek az ünnepekre, sokan közülük azonban a légikikötőkben ragadtak. A ritka kemény hideg és hó Észak- és Nyugat-Európában sokfelé a vasutak és az autópályák forgalmát is ellehetetlenítette.

Továbbiak a 16. oldalon

Fotó: REUTERS/Luke MacGregor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.