Európa-liga: utolsó kör, hóban, tűzben

Munkatársunktól
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fennmaradt hatból három továbbjutó hely kel majd el ma a labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában. A játéknap legérdekesebb mérkőzése várhatóan a német Bundesligában éllovas Dortmund sevillai fellépése lesz. Hajnal Tamás csapata egy ponttal marad el a 2006-ban és 2007-ben UEFA-kupát – az El jogelődjét – nyert spanyoloktól, így utóbbiaknak egy döntetlen is elég a 32 közé kerüléshez. Erre juthat a K csoportban a román Steaua Bucuresti is, ha nem kap ki Nápolyban. A D jelű kvartettben a Dinamo Zagreb a PAOK Szalonikit fogadja, s nyernie kell az üdvösséghez. A sportszakmai eseményeken túlmutatva a horvát huligánok előzetes erőfitogtatásként tegnap felgyújtották a görög szurkolókat szállító egyik buszt. Egy zágrábi kereszteződésben közel harmincan rohamozták meg a járművet, és Molotov-koktélt dobtak rá, többen megsérültek. A tűzoltók viszonylag gyorsan megfékezték a lángokat. Nem kell nagy jóstehetség kimondani, hogy az ügynek a rendőrség és az UEFA fegyelmi bizottsága előtt is lesz még folytatása.
Nálunk nem a tűz, inkább a hó a gond, de a jelek szerint nem veszélyezteti a holnap esti DVSC–Samp-doria derbit. A debreceniek honlapja szerint a meccs megrendezése nincs veszélyben, folyamatosan takarítják a havat a Puskás Ferenc Stadion játékteréről. Csütörtökön a másik hat csoport zárja a küzdelmeket az Európa-ligában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.