Európára haragudott a stockholmi robbantó

Munkatársunktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy svéd ügyész szerint a rendőrség 98 százalékig biztos abban, hogy a 28 éves Taimour Abdulvahab svéd állampolgár volt az, aki szombaton öngyilkos merényletet követett el Stockholmban. Tomas Lindstrand főügyész közölte, hogy Abdulvahab volt a bejegyzett tulajdonosa annak az autónak, amely felrobbant röviddel az öngyilkos detonáció előtt. Az ügyész szerint a merénylőnek valószínűleg volt egy segítőtársa is. A Daily Telegraph brit napilap úgy tudja, hogy Abdulvahab 1992-ben távozott Bagdadból Svédországba, 2001-ben pedig Nagy-Britanniába ment tanulni, ahol szélsőséges nézetei miatt kitiltották egy mecsetből. Brit rendőrök a Londontól északra lévő Lutonban kutattak át egy házat tegnap, amely korábban Abdulvahabé volt. A svéd hírügynökség közzétett egy hangfelvételt, amelyet feltehetőleg a férfi rögzített, s amelyen arról beszél, hogy a mozlimok elnyomása Európában többé nem tolerálható.
Szombaton előbb egy autó robbant fel Stockholm belvárosában, néhány perccel később, alig 200 méterrel távolabb történt robbanás. A támadásoknak a merénylő volt az egyetlen halottja, két járókelő könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.