Felemás sorsolás a LEN-kupára

Munkatársunktól
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét magyar csapat bejutott a férfi vízilabda LEN-kupában a legjobb nyolc közé, ahol a negyeddöntő tegnapi sorsolásán akár egymás útjába is akadhattak volna. Végül mégsem így történt, de maradéktalan elégedettségre azért nincs ok. Különösen az FTC-Fisher Klíma esetében nincs, hiszen a Fradi kifogta a még versenyben lévő két olasz alakulat egyikét, a Savonát. A Volarevic, Mistrangelo, Janovics, Angelini, Fiorentini nevével fémjelzett gárda az előző körben 25-10-es összesítéssel játszadozott el a török Galatasarayjal, e párharc nem is volt értékmérő a számára.
A Groupama-Honvéd vetélytársa, a nagyváradi Digi Oradea jobban megizzadt a sikerért: 11-7-es firenzei vereségét követően a Partiumban 10-5-re győzte le a Florentiát. A román bajnok színeiben szerepel az 1990-es évek magyar válogatottja, Monostori Attila mellett Kincses Attila és Barát Ferenc is, valamint a ’Váradról indult, de a Fradinál is megfordult Kádár Kálmán. Ám a Honvéd összességében mégis erősebbnek tűnik riválisánál, ráadásul az előző fordulóbeli kassai látogatása után ezúttal sem kell elhagynia a Kárpát-medencét.
Az FTC idegenben kezd, a Honvéd otthon, a két játéknap január 19. és február 2., a további két párosítás pedig a következő: CN Marseille–Brescia, Rokava Koper–Panioniosz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.