Felkészültek az Afganisztánba induló katonák

MN
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többhetes kiképzést követően zárógyakorlatot tartottak a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportja 10. váltásának katonái. A csaknem 250 fős kontingens 2011 tavaszán utazik Afganisztánba, a Baglán tartománybeli Tartományi Újjáépítési Csoport feladatainak átvételére. A titkos, amerikai diplomáciai iratokat kiszivárogtató oldal, a WikiLeaks szerint az USA kabuli nagykövete bírálta, hogy a magyar katonáknak nincs engedélyük fegyverhasználatra, ezért kritikus helyzetben az új-zélandiaknak kellett közbeavatkozniuk. A honvédség vezetői azt mondják: a magyar katonák minden olyan feladatot elláttak, amelyre a megbízatásuk szólt. (MN)
fotó: Máté Péter

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.