Ficóéktól is bocsánatkérést vár Malina

Munkatársunktól
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Malina Hedvig elvárná, hogy Robert Fico volt szlovák miniszterelnök és Robert Kalinak egykori belügyminiszter is bocsánatot kérjen tőle azután, hogy Rudolf Chmel, a jelenlegi kabinet miniszterelnök-helyettese megtette ezt néhány napja. A négy évvel ezelőtt magyarságáért brutálisan megvert Malina Hedvig a Duna Televízió Heti hírmondó műsorának nyilatkozva elmondta, a támadás befolyásolta életét, hiszen tanárnak készült, de a történtek után lemondott róla, hogy ne kelljen az igazságtalan vádakkal naponta szembesülnie. Malina ügyvédje, Roman Kvasnica szerint egyre bizonyosabb, hogy egykori szlovák titkosszolgák szervezték meg a lány megveretését a magyar–szlovák kapcsolatok megzavarásának céljával.
A Fico-kormány magyarellenességének egyik főszereplője, a jelenleg ellenzékbe szorult Ján Slota ezúttal azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Ivan Ruzickát, a szélsőséges Szlovák Testvériség (SP) egyik alapítóját ültette az általa vezetett Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetőségébe. A topky hírportál az SP internetes oldalára hivatkozva azt írja, hogy Ruzicka működése alatt adták ki a Radikális Blokk című újságot, amelynek olvasótáborába elsősorban kopaszra nyírt fiatalok tartoztak. Az újság neonáci zenekarok tagjaival közölt interjúkat, holokauszttagadó cikkeket. Az SNS szóvivője azt mondta, „az ügy tizenhárom évvel ezelőtt történt, már rég nem aktuális”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.