Fő az egészség új edzővel is

Munkatársunktól
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szávay Ágnes edzőt váltott, a jelenlegi első számú magyar női teniszező közös megegyezéssel szakított az osztrák Karl-Heinz Wetterrel, és a felkészülését immár új trénere, Köves Gábor irányítja. A világranglistán 37. helyen álló Szávay már meg is kezdte az alapozást. Az MTK játékosa először az erőnléti edzésekre koncentrál, majd fokozatosan kezdi meg a terhelést és helyezi át a hangsúlyt a labdás edzésekre. A héten együtt edz a Federation-kupa-csapattal, többek között Arn Grétával, Czink Melindával és Babos Tímeával. Szávay korábbi sérülése miatt öt év után először hagyja ki az év első Grand Slam-tornáját, a januári ausztrál nyílt bajnokságot.
– Örülök, hogy végre egészséges vagyok és elkezdhettem a felkészülést. Sajnos az év vége nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, és sajnálom, hogy nem tudok részt venni az Australian Openen. Ám nem vagyok elkeseredve, mert mindennél fontosabbnak tartom azt, hogy egészséges legyek és jól felkészüljek a szezonra. Boldog vagyok, hogy Gábor elvállalta a szakmai irányításomat, és már nagyon várom, hogy újra tétmeccset játszhassak – nyilatkozta Szávay Ágnes, akinek 2011-ben az első WTA-versenye a februári Open GDF Suez torna lesz Párizsban.
Új edzője, Köves Gábor három olimpián szerepelt (1988, 1996, 2000), és részese volt a magyar Davis-kupa-csapat legnagyobb sikerének, az ausztrálok 1995-ös 3-2-es legyőzésének is, amivel az együttes felkerült a világcsoportba. Az edzői munka sem ismeretlen a számára, 2003 és 2005 között Mandula Petra trénere volt, és közben, 2004-ben az athéni olimpiára utazó teniszválogatott vezetőedzőjeként is tevékenykedett.
– Megtisztelő számomra a feladat, hogy Ági edzője lehetek. Szakkommentátorként mindig figyelemmel kísértem a mérkőzéseit, így nem ismeretlen számomra a játéka. Ágival megbeszéltük az edzésprogramot és a terveket, úgy érzem, minden adott ahhoz, hogy fel tudjunk készülni a 2011-es évre – mondta el Köves Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.