Folytatódó székelyföldi fejlesztések

Pataky István
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parajdon wellnessközpontot, Hatolykán és Csíkszentkirályon fürdőt, Sugásfürdőn és Borszéken sípályát avattak a román szaktárca társfinanszírozásával, Sepsiszentgyörgyön hét pénzügyi támogatási szerződést, Csíkszeredán pedig köztér-felújítási szerződéseket írtak alá az elmúlt hét végén, ami az erdélyi magyar önkormányzati vezetők sikerességén túl azt is jelzi, hogy a bukaresti kormány komolyan gondolja a Székelyföld fejlesztésére tett ígéreteit.
A Hargita, valamint Kovászna megyei eseményeken jelen volt Elena Udrea demokrata párti régiófejlesztési és turisztikai miniszter is, aki látogatása során további projektek megkezdését ígérte. A tárcavezető, de Traian Basescu államfő is gyakran fordul meg a Székelyföldön, ennek egyik oka az, hogy itt többnyire még mindig szívélyes a fogadtatás, ugyanez viszont már nem mondható el az ország nagy részéről. A megszorító intézkedések nyomán a kormány, de az elnök népszerűsége is rendkívüli módon megcsappant, a kabinet tagjainak közszerepléseit sokszor spontán tüntetések kísérik. A demokrata párt és az RMDSZ alkotta parlamenti többség azonban egyelőre stabil. Tegnap a törvényhozásban megbukott a szociáldemokrata-liberális ellenzék újabb bizalmatlansági indítványa, a szükséges 236 voks helyett csak 190 gyűlt össze, így az Emil Boc miniszterelnök vezette kabinet hivatalban maradhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.