Gasztrosarok a művészeti piacon

D I Z Á J N

R. Kiss Kornélia
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap reggel tíztől este nyolcig még egyszer jelentkezik a WAMP a Millenárison: ezúttal is magyar iparművészek és dizájnerek lepik el a Millenáris B csarnokát, a közönség pedig a korábbinál háromszor nagyobb térben, háromszor annyi magyar dizájn tárgy és ajándék között bolyonghat. A kétszáz hazai tervező asztalai a legkülönlegesebb tárgyakat kínálják, a gasztrosarokban pedig gasztrobloggerek mutatják be a konyhaművészet és a dizájn találkozását. A dizájnerek közreműködésével olyan nem mindennapi ajándéktárgyak kerülhetnek a karácsonyfa alá, mint a bicikligumiból készült övek és táskák, régi porcelánokból megálmodott ékszerek, táskává alakítható pulóverek, formabontó lámpák vagy progreszszív mesekönyvek. A kiválasztott ajándékokat akár a helyszínen be is csomagolhatjuk, természetesen magyar tervezők egyedi papírjaiba. Az ünnepi asztalra pedig a legkülönfélébb csokoládék, bonbonok, lekvárok, csatnik és borok kerülhetnek a Millenárisból, és a gasztrobloggerek műhelyfoglalkozásain a tökéletes ünnepi kompozíciók profi trükkjeit is elleshetjük, akár egy egész napos bevásárlótúrán is.
A legkisebbek közben a DEMO- csoporttal foglalhatják el magukat, akik a karácsonyfadíszek és más apró ajándékok gyártását vezénylik a gyereksarokban, és karácsonyi menü is várja a látogatókat egy igazi gourmet-büfében, ahol a pult mögött Segal Viktor, a fúziós konyha alighanem legnagyobb hazai mestere tevékenykedik majd. A hangulatot a Holy Rollers négyes garantálja: Bem, Balance, Mr Herb és ER eddig is hónapról hónapra bizonyították groovy-zenei szakértelmüket a Wamp-on.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.