Geréb karácsonyra szabadulhat

Munkatársunktól
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap indítványozta az ügyészség Geréb Ágnes előzetes letartóztatásának megszüntetését, és házi őrizetbe vételét. Az indítványról a Pesti Központi Kerületi Bíróság hamarosan dönthet, így várhatóan a szülész-nőgyógyász még karácsony előtt elhagyhatja a büntetés-végrehajtási intézményt. Ismert, Gerébet halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják, amiért több szabályt is megszegett az általa kísért szülések során, és azok egyike közvetlen összefüggésben áll egy magzat halálával. A Napvilág Születésház bábái és a Szülők a Szabad Szülésért Társaság üdvözli az ügyészség döntését. Az otthon szülők hetek óta demonstrálnak a Legfőbb Ügyészség előtt, és számos, Geréb fogva tartása, és annak körülményei ellen tiltakozó hazai és nemzetközi akciót tartottak. Támogatói nehezményezik, hogy Geréb Ágnest kéz- és lábbilincsben vitték az első tárgyalására, valamint a börtönőrök több alkalommal indokolatlanul vetkőztették meztelenre, a büntetés-végrehajtás pedig nem engedélyezte, hogy parlamenti képviselők látogassák meg. Tegnap este a szimpatizánsok énekkel köszöntötték Gerébet születésnapján a budapesti Nagy Ignác és Markó utca sarkán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.