Gyermekek segítettek gyermekeken

2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hetvenhárommillió forint gyűjtöttek össze a magyar iskolások a vörösiszap-katasztrófában otthonukat elveszítő gyermekeknek. Az adományt és a gyűjtésben részt vevő gyermekek üzenetét Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár vitte el Devecserre. A KDNP-s politikus még október elején hirdetett gyűjtőakciót az ország összes iskolájában, amelynek részeként arra kérte a gyermekeket, hogy zsebpénzükből száz forinttal járuljanak hozzá az otthonukat elvesztett gyermekek megsegítéséhez. Az adományt advent első vasárnapján adta át Hoffmann Rózsa Kozma Imre atyával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökével közösen. Az ünnepélyes átadáson a devecseri művelődési házban gyűlt össze az a 220 gyermek, akiknek otthonát elöntötte, legtöbb esetben lakhatatlanná tette a vörösiszap. Ők fejenként összesen 230 ezer forintos adományban részesülnek takaréklevél formájában. A pénz első részletét, egy 50 ezer forintos takaréklevelet a gyermekek azonnal megkapták, amit az oktatási államtitkárság „karácsonyi ajándékul”, az ünnep szebbé tételére szánt. A fennmaradó 180 ezer forinthoz ugyancsak takaréklevélként akkor juthatnak a gyermekek, amikor lakhatásuk megoldódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.