Haiti kolerajárvány: több mint 2300 halott

Grimm Balázs
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Haitin a kolerajárvány halálos áldozatainak a száma már 2323, míg a betegséggel 104 614-en fertőződtek meg – jelentette tegnap a Fox News az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva. A tárca közölte, három nap alatt összesen 130-an vesztették életüket a betegség miatt. A járvány kitörése óta 178 ember halt meg Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben, míg az ország északi felében lévő Artibonite tartományban 748 az áldozatok száma. A Medical News Today hétfői beszámolója szerint a Harvard Medical School és három másik neves intézet munkatársai laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, hogy a fertőzéseket okozó vírustörzs nem Latin-Amerikából, hanem Dél-Ázsiából származik. A tudósok hozzátették, a kórokozó vélhetőleg egy fertőzött emberrel vagy étellel érkezett a Hispaniola sziget nyugati részén fekvő országba.
Ismeretes, a múlt héten egy francia járványügyi szakember közölte, hogy a kór az ország középső részén állomásozó nepáli ENSZ-békefenntartók táborában jelent meg, majd emberi ürülékkel a folyóba kerülve terjedt el. A bejelentést a nepáli hadsereg élesen bírálta és megalapozatlannak minősítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.