Három magyar Euroliga-kudarc

Munkatársunktól
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három mérkőzésen három vereség volt a szomorú magyar mérleg a férfi vízilabda Euroligában, és nehéz eldönteni, melyik kudarc a legkeservesebb. Talán mégis a 11-6-os egri, hiszen a gárda két háromszoros olimpiai bajnokához, Szécsi Zoltánhoz és Biros Péterhez nyáron két pekingi aranyérmes, Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert is csatlakozott, és nem hiányoznak a kiegészítő emberek sem. Csak az eredmények és a csapat; a publikum szombaton például már a második negyedben skandálni kezdte a „Hol a csapatunk?” rigmust. Érthetően, hiszen a Varga fivérekkel, Dániellel és Dénessel felálló, de nem korszakos erősségű Primorje Rijeka ekkor 5-0-ra vezetett. Tavaly a Partizan Beograd ellenében már kitűnt, hogy e stabilnak ható, ráadásul Gerendás György által trenírozott alakulat képes a teljes megsemmisülésre, ám hogy ez az idén is bekövetkezhet, azt a szezonrajtnál senki nem hitte volna.
Ehhez képest az Euroliga csoportkörének felénél, három forduló után kockázatmentesen kijelenthető, hogy a ZF-Eger máris kiesett, mert még mindig pont nélkül áll, a két horvát rivális továbbjutásába pedig a D kvartettben talán már csak a Barceloneta zavarhat bele.
Az A csoportban viszont két montenegrói egylet áll az élen, és őket két magyar követi. A Steinmetz Ádámot és Kállay Márkot is csereként bevetett Primorac Kotor úgy nyert bántóan nagy különbséggel, 13-7-re Szegeden, hogy 3-1-re még a hazaiak vezettek, innentől tehát 4-12-es részeredményt rögzíthettünk. A Teva-Vasas legalább mindvégig partiban volt Herceg Noviban, és bár végül 11-10-re alulmaradt, egyetlen magyarként még bízhat a legjobb nyolc közé kerülésben. Ehhez remélhetőleg elegendő lesz a Komjádi uszodában legyőzni a Szegedet és a Herceg Novit, mert a szombaton történtek után kotori sikert vizionálni még korai volna.
A LEN-kupa legalább tartogatott némi gyógyírt, hiszen a nyolcaddöntő idegenbeli visszavágóit mindkét magyar gárda hatgólos győzelemmel kezdte, ennek megfelelően tovább is léptek. A Groupama-Honvéd 5-2-re kapott ki Kassán a Hornets, az FTC-Fisher Klíma pedig 6-4-re Kotorban a Cattaro vendégeként, de így is mindketten várhatják a negyeddöntő sorsolását, csakúgy, mint a két olasz (Savona, Brescia) egylet mellett a görög Panioniosz, a szlovén Koper, a francia Marseille és a nagyváradi Digi Oradea.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.