Hinni rendületlenül

R. Kiss Kornélia
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Éghajlat Kiadó gondozásában megjelent Olofsson Placid atya Élet és imádság című könyve. A kötetet és a hozzá tartozó, két lemezből álló hangoskönyv-változatot tegnap délután mutatták be az Országgyűlés Irodaházában. Az élete 95. évében járó, idén október 23-án a Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztjével kitüntetett Placid atya Szent Benedek-rendi szerzetesként kezdte szolgálatát. 1933-tól lelkipásztorként tevékenykedett, később gimnáziumi tanárként, majd a második világháború idején tábori lelkészi minőségben. 1946 tavaszán száműzték a Gulágra. Tíz év fogság után jöhetett haza Magyarországra. Papi szolgálatot csak nyugdíjazása után teljesíthetett ismét, és tanári pályáját sem folytathatta, ezért évekig fizikai munkát végzett. Placid atya ma Budán teljesít lelkészi szolgálatot, de vidéken és a határon túl is tart lelkigyakorlatokat. Az új kötetben életútját és annak legfontosabb mozzanatait, a hadifogság tapasztalatait és kifogyhatatlan hitének, reménységének titkát osztja meg az olvasókkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.