Honlapon az EU-elnökség

Beindult a magyar soros uniós elnökség hivatalos honlapja. A Külügyminisztérium EU-elnökségi kommunikációs főosztálya az egyszerű kezelés mellett részletes, pontos és exkluzív tájékoztatást ígér. A belgáktól átvett, világelsőnek tartott ingyenes portálrendszerrel ráadásul sok pénzt takarít meg a magyar kormány.

Balogh Roland
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan frissülő Facebook- és Twitter-alkalmazásokat, valamint többek között Ódor Bálint helyettes külügyi államtitkár, Urkuti György EU-elnökségi kommunikációs főosztályvezető által írt blogokat, hírleveleket, e-maileket és SMS-értesítéseket is bevet a kormányzati kommunikáció annak érdekében, hogy a lakosságtól kezdve az újságírókon és a diplomatákon keresztül mindenki azonnal értesüljön minden fontosabb eseményről az elnökséggel kapcsolatban. Maga a magyar elnökségi honlap (http://eu2011.hu) mindezek mellett könnyen áttekinthető, egyszerűen lehet böngészni a tartalmak, cikkek, bejegyzések, videók között.
A négy nyelven – magyarul, angolul, németül és franciául – elérhető portál a mindenkori naprakészség mellett a tervek szerint ügyel az exkluzivitásra, és a korábbi elnökségi honlapokhoz képest több friss hírrel, háttérmagyarázattal jelentkezik. Külön figyelmet fordítanak a fiatalokra, és együttműködnek más uniós intézményekkel az ifjúságot megcélzó programok megvalósításában. Az elnökség honlapját egyébként egy államközi megállapodás alapján a belga elnökségtől kaptuk, tartalomkezelő-rendszere, a Drupal pedig a világ egyik legismertebb, legbiztonságosabbnak tartott ingyenes portálrendszere. A többek között az ENSZ, a washingtoni Fehér Ház, a Harvard Egyetem és a Music Television által is használt internetes platformon világszerte folyamatosan több ezer fejlesztő dolgozik. Egy általunk megkérdezett informatikabiztonsági szakember szerint azzal, hogy a kormányzat a Drupalt választotta, sok pénzt takarít meg. A kormányzat közölte, összesen 92 millió forintot fordít a működtetésre.
A honlap különlegessége lesz még, hogy az egyes események élő internetes videoadásaihoz (streaming) a Barack Obama amerikai elnök választási kampányát is közvetítő, amerikai székhelyű, magyar Ustream cég biztosítja. Magát a honlapot – Urkuti György szerint – négy újságíró, egy honlap-koordinátor, két programozó, számtalan rendszergazda, blogger és külsős – például kulturális, gasztronómiai tartalmakat szerkesztő – szerző végzi. Mindezeken túl az újságírók is az eu2011.hu felületén keresztül akkreditálhatnak a magyar elnökség eseményeire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.