Itt a legújabb élelmiszerbotrány

Így az ünnepek tájékán jóval olcsóbban juthatnak az emberek mézhez Gödöllőn, mint például a boltokban. A dolgot persze nem szabad elkapkodni.

Munkatársainktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eladó egy magyar–német vegyes vállalat tulajdonosa és ügyvezetője, aki irodájában pult alól, számla és nyugta nélkül, címkével ellátatlan kis vödrökben árul különböző mézeket. Mi is vásároltunk belőlük, s kiderült: a termékek közül több antibiotikum-szermaradványokkal volt súlyosan szennyezett. Az eladó, Fazekas Gyula egy minden gyanú felett álló üzletember, hiszen éveken keresztül a szakma krémjét képviselte. Az elmúlt napokig ő volt a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke, amely minőségében tárgyalásokat folytathatott különböző hatóságok vezetőivel, értekezleteken vehetett részt az élelmiszer-ellenőrzésért felelős főállatorvossal és beosztottaival, hogy megvitassa velük az ágazat jelenét és jövőjét.
A Hír Televízió Panaszkönyv című műsora tegnap rejtett kamerás felvételt mutatott be a vásárlás lesújtó helyszínéről és körülményeiről. A stúdióba meghívták az egyesület volt és új elnökét is, ők azonban nem éltek a lehetőséggel. Ott volt ellenben a Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal elnöke, Bognár Lajos, aki a 2007-ben átszervezett rendszerben Süth Miklós helyetteseként dolgozott. Bognár a beszélgetés elején elégedetten szólt a javuló piaci helyzetről, amely szerinte az ágazatban működő társadalmi szervezeteknek is betudható. A bemutatott felvételek azonban láthatóan őt is megrázták.
Továbbiak a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.