Leépít az Erste Bank

Hírösszefoglaló
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezárja tizenhét fiókját a magyarországi Erste Bank – értesült a Portfolio.hu. Az Erste Group jelenleg 202 fiókot működtet Magyarországon, számuk így 185-re apad. A Világgazdaság című lap korábban arról cikkezett, hogy bár az idei harmadik negyedévben hazánkban még nőtt a banki alkalmazottak száma, az utolsó negyedben már két nagyobb kereskedelmi bank is jelentős létszámleépítést jelentett be. A napilap akkori közléseinek megfelelően végül az Erste Bank 181, a K&H Bank pedig 215 fős létszámcsökkenést hajtott végre. Több hitelintézet már korábban szűkítette apparátusát, így 2007 óta 9,1 százalékkal dolgoznak kevesebben a szektorban. Az Erste Bank néhány héttel ezelőtti közlése szerint azért volt szükség a karcsúsításra, hogy a költségek csökkentésével létrehozhassák a jelenlegi üzleti és gazdaságpolitikai környezetben a hosszú távon is fenntartható működés kereteit. A leépítés bejelentésekor konkrétan a bankadóra hivatkoztak.
Az UniCredit vezérigazgatója, Federico Ghizzoni viszont december elején a fentiekkel ellentétes szándékaikról beszélt, amikor közölte: a bankcsoport a következő öt évben 900 új fiókot tervez nyitni Közép- és Kelet-Európában, ebből 120-at Magyarországon. A bankvezér szerint a pénzintézeti aktivitás ismételt fellendülése 2011-től várható a régióban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.