Légi katasztrófa Nepálban

Munkatársunktól
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtalálták tegnap annak a nepáli repülőgépnek a roncsait, amely szerdán tűnt el tíz perccel azután, hogy felszállt az ország keleti hegyvidékén fekvő Lamidanda városából – jelentette a BBC. A Tara Air légitársaság járata a 162 kilométerre lévő fővárosba, Katmanduba tartott, fedélzetén huszonkét emberrel. Miután eltűnt a radarok képernyőjéről, helikopterek, a földön pedig rendőrök és katonák keresték. A mentőegységek tegnap a Himalája lábánál bukkantak rá a roncsokra, amelyek között húsz holttestet találtak. Két embert még keresnek, de szakértők kizárják, hogy élve megúszták a repülőgép becsapódását. Az utasszállítón a személyzet három tagja és tizenkilenc utas volt. Utóbbiak közül tizennyolcan nepáli állampolgárok, egy elhunyt pedig amerikai. A holttesteket Katmanduba szállította a hadsereg (képünkön).
fotó: REUTERS/Navesh Chitrakar

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.