Lomha menetelés Pesten

Rendkívül csekély forgalom jellemezte mind az európai, mind a hazai tőzsde forgalmát. A BÉT-en a nyolcmilliárdot sem érte el a megmozgatott részvények értéke, ami kevesebb mint a fele az átlagos mértéknek. A forint gyengült.

Munkatársunktól
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,19 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 21 237,46 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt tegnap, a vezető részvények az Egis kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Tegnapi keltezésű hír, hogy több mint kilencmillió eurós büntetést kapott a Slovnaft pozsonyi vegyipari vállalat a szlovák versenyhivataltól a 2005-ös és 2006-os években követett, az ügyfelek érdekeit sértő diszkriminatív árpolitikájáért. A Slovnaft, amelynek többségi részvénycsomagja a magyar Mol kezében van, közölte: nem ért egyet a büntetéssel, s azt megfellebbezi. A hír ellenére a Mol ára nem változott:
19 500 forintot ért, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az MTI elmondta: a jegybanki kamatdöntés nem befolyásolta számottevően a hétfői kereskedést, bár a nap eleji pozitív hangulat kissé romlott a döntés után, de igazodott a kelet-közép-európai tőzsdeindexek teljesítményéhez.
Gyengült a forint tegnap délután: négy órakor 276,10 forinton jegyezték az eurót, szemben a jegybanki kamatdöntést követő 274,60 és a péntek délutáni 273,18 forintos árfolyammal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.