Marad a vészhelyzet Kolontáron

Munkatársunktól
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február végéig meghosszabbítják a kolontári iszapkatasztrófa miatt elrendelt veszélyhelyzetet a kormány szándéka szerint. Erre azért van szükség, mert időközben nyilvánvalóvá vált, hogy az esetleges későbbi katasztrófa megelőzését szolgáló védművek elkészítése a kedvezőtlen időjárás miatt jelentősen több időt vesz igénybe.
A külterületi kárfelszámolás Veszprém megyében egyelőre nem fejeződött be. Az 1000 hektáros szennyezett mezőgazdasági terület mentesítése során továbbra is szükséges a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló törvényben meghatározott egyes intézkedések alkalmazása, ami pedig csak a veszélyhelyzet fenntartása mellett lehetséges. A kárenyhítést és a helyreállítást a szokatlanul csapadékos téli időjárás is hátráltatja. Ezért a veszélyhelyzet fenntartása Veszprém megyében indokolt.
A meghosszabbításra hétfőn adhat felhatalmazást az Országgyűlés. A parlament legutóbb október 18-án hatalmazta fel a kormányt arra, hogy év végéig meghosszabbítsa a vörösiszap-katasztrófa miatt Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elrendelt veszélyhelyzetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.